Hoppning

Tjoo!

Dagen avklarad och idag har alla fått guldstjärna i kanten!

Vi börjar med Cesar, vars ägare Solveig var här idag och hälsade på, linade honom på banan med träns och gick lite med honom och övade på "brr" och smacka och han börjar bli riktigt duktig på det! Jag har fortfarande grimman under så jag fäster linan i den så jag inte drar i bettet förrens han vant sig vid det.

Sen hoppade jag Cayenne på banan här hemma och hon hoppade jätte fint och var även fin i värmingen och helt lugn när vi galopperade och det händer inte ofta! Serien vi hoppade som ni ser här nedan tycker jag är stärkande och sen är det väldigt bra för just Cayenne eftersom hon hoppar så långt och springer efter hindrena, serien bromsar henne automatiskt. Jag har travbom in så hon får arbeta och komma litre närma.


Kitty!!!!! Hon har så mycket hopp i sig att jag knappt vågat fantisera om det när vi köpte henne!! Idag hoppade vi 1.40 bana på Tomas träningen och som hon hoppade! Trots att vi kom ca 1m för långt ifrån på Trippelbarren som va väldigt bred va hon inte ens i. Hon va lite stark men va fin på hinder. Hon är så lycklig över att vara utomhus, förhoppningsvis lugnar hon sig snart! Det vi behöver nu är att våga galoppera mer nu när det är ute och speciellt eftersom hon snart ska debutera 1.40.


Kram Linda

Den 28 april 2011

Här är ett par bilder från ridturen med Filippa :)






Nu ska jag kila till stallet, blir förmodligen första ridpasset utan gips idag :)

/ Sara

Sleepy

Tjosingen!

Har haft sovmorgon idag, skönt! De första hästarna är ute i hagarna och jag ska snart gå ut o rida Kitty eller Cayenne och hoppa lite, jag har fortfarande inte bestämt mig vem som får gå på träningen i kväll.. Men Cayenne ska tävla på söndag så kanske ska jag hoppa henne lite lättare ändå? Ja, så får det nog bli.

Rally ska få vila idag, han har gått 2 dagar i rad och idag kommer Cesars ägare o ska hälsa på i eftermiddag. Cesar har varit stjärna nu och han gapar inte ens när han har bettet i munnen och blir longerad i skritt och trav i båda varven utan problem. Snart är det dags för sadel också!



Kram Linda

Veckoplanering

Tjoosingen!

Onsdag idag, veckan har gått fort än så länge!

Planen för veckan är:

Cayenne: vila - rid ut - trim - hopp - skritt - trim - tävla
Kitty: vila - rid ut - trim - hopp - skritt - trim - rid ut
Rally: vila - rid - rid - vila - lina - rid - vila
Cesar: linad med träns de flesta dagar.

Cesar hade jag tänkt fixa med de flesta dagar så han vänjer sig vi träns och att bli linad innan vi går vidare. Han va super duktig igår när han hade träns! Bilder kommer!


På torsdag är det träning för Tomas Hammar, får se vilken häst som får följa med och sen på söndag är det tävling i Norrahammar med Cayenne som ska hoppa 1.10 och 1.20. Det är väl ungefär det som händer denna veckan!

Kram Linda

Den 27 april 2011

Nu ska jag iväg till sjukan, ska bli av med gipset, träffa läkaren osv. Blir nog borta ett par timmar, det brukar ju ta en stund på sjukan. Senare blir det självklart stallet, tror dock inte det blir med sadel än då jag inte fått stödja på foten på 5 veckor tar det ett tag innan det går smärtfritt. Har lite bilder från gårdagens tur att visa med, men det kommer upp när jag kommit hem igen.
Hörs senare! :)

/ Sara

Bilder från dagens ridtur

Heeeejsan!

Sara lyckades åter igen få med mig på en behövlig ridtur i det underbara vädret. Jag försökte även knäppa lite kort på oss. Vilket Sara också gjorde, här kommer några bilder från dagen kanske kommer fler vem vet.

Sara och Chessen
Passe och Chessen

Sara hittade ett vit hårstrå i Passes man och där ska det ju inte vara. ^^
Sötnosarna Passe ,Sara och Chessens öra
Passe tog en vilopaus innan vi drog vidare på vår lilla tur
Tackar Sara för en mycket trevlig tur och för lånet av häst!

Nu ska jag date kudden, sov så gott. 

/ Filippa

Stallet nästa :)

Nu ska jag dra mig mot stallet, har precis övertalat Filippa att hänga med mig. Alltid kul med sällskap, det blir en sväng i skogen på Passe och Chessen. Tar med mig kameran så det kanske blir några kort, är sista ridturen med gips som gäller. Härligt!
Men vi hörs senare!




/ Sara

26 april

Sådär, nästan klar för idag, stallet är halvfärdigt, hästar i hagarna är bytta det är lunchat 3 hästar är rinda så har bara kvar att lina Cesar och mocka o fixa 3 boxar o sen ta in ikväll, skönt!

Rally linade jag lite först eftersom han inte är riden på ca 1vecka o sen red jag honom lite lätt i skritt, trav o galopp och travade för första gången över travbommar, han är en sån stjärna! Det som är viktigt när de inte är så gammla är just att få de att ta stöd och acceptera bettet och att gå fram för skänklen och han sköter det kalas!

Cayenne och Kitty red jag ut en runda på och travade mycket i låg form och mycket fram o båda verkade tycka att de va skänt efter helgens tävlingar.

Nu har jag lunchat mig själv också med lite pasta o kycklingsallad, MUMS! O ska gå ut igen för att göra klart det sista.

Kram Linda

Sunny Day :)

Hej Hallå!

Idag är det fullt upp i det heelt underbara vädret!  Ska bege mig mot stallet för att rida alldeles strax, Kitty, Cayenne ska rida ut och Rally ska ridas lite lätt på banan och Cesar ska idag få träns på sig för första gången i sitt liv, så vi får se vad han säger om det.

Cesars sår ser jätte fint ut och han har fått pencillin sen i fredags och sista dagen är imorgon så får vi hoppas att det inte blir någon infektion eller något nu! Dränet plockade vi bort igår så det är nu ett litet hål in i halsen så det ser ju lite scary ut tycker i allafall jag som är livrädd för blod och såndana äckliga saker!



Kitty reda att åka :)

Kram Linda

Dagens bild


Cayenne va måttligt nöjd med att rida när det snöade ....

Dagens tumme upp och ner

 



Dagens tumme upp har jag och mina kompanjoner beslutat att ge till teknikens stora framsteg och ett av dem är dagens online resultat direkt från tävlingar. Det blir allt fler tävlingar som uppdaterar sina tävlingar direkt, vilket ger oss som inte kan ta oss till tävlingar tillgång att se hur de går utan att behöva ringa och störa ryttare mitt i tävlingens heta. Vilket gör att även om du är hemma så kan du ha koll på klubbkamraterna när det tävlar.

 

 

Dagens tumme ner går dock till tävlingar som inte har online resultat. Detta för att man nu har vant sig vid att kunna ha koll. Vilket man inte får om det inte har online resultat, vilket ger en lång väntat till resultaten kommer ut. Ibland upp till fler dagar innan resultat från tävlingar kommer ut på hemsidor. Vill man veta hur det går måste man ju ringa till ryttarna och störa mitt under en tävlingsdag= Inte bra för prestationen.

 

/ Filippa

Den 25 april 2011

Hej och hå på er!

 

Nu börjar jag komma tillbaka igen efter att haspenderat mitt påskfirande hos min pappa. Väl hemma är det flytt som det står på schemat, så det är fullt upp. Där av den kasa uppdateringen men jobbar på det.  Har haft en sån där tag när man bara vill dra täcket över huvudet igen. Efter att ha spillt varmt te på mig själv, spillt te på mitt block och vält ut min vattenflaska och trott att jag hade tvätt tid mellan 8-14 inte 14-22 som jag hade. Men jag här en iaf och ska försöka komma med nått mer inlägg in jag ger upp denna dag.

 

 

Men hoppas ni hade en bra påsk och att ni är laddad för en ny vecka!

 

/ Filippa


Foton

Tjosingen!

Här kommer några bilder från tävlingen i helgen!




Cayenne i 1.20 igår. Foto: Emma Appelquist



Kitty i 1.30 igår. Foto nedersta: Henriksson

Tävling dag 2

Hej där!

Hemma efter dag 2 i Eksjö, hästarna har skött sig kalas och det blev rina rundor både med Kitty och Cayenne :)

Cayenne va först ut och nollade 1.20, hon hoppade inte super men bra och hon va ganska fin för att vara Cayenne mellan hindrena och de va hennes första nationella också så vi är nöjda! Självklart lämnade jag inte in Falsterbopapprena idag eftersom hon va lite konstig igår, men det kommer nog fler nollor! Det svåra med henne är att hon blir så stressad på framhoppningen och bara studsar o springer för det är andra hästar där.

Kitty hoppade fint i 1.30 men tyvärr ett ner, det va ett räcke med vita utfyllnader under som hon kollade till på precis i upphoppet och doppade ner ett ben. Men annars va det en jätte bra runda, tog ut vägen in i 3 kombinationen efter petet så fick tyvärr 1 tidsfel också.



Kitty i 1.30 :)

Kram Linda

Den 24 april 2011

Heej!
Har inte kommit iväg till Eksjö än, verkar inte som det blir någon tripp dit. Pratade precis med Linda och hon nollade 120 med Cayenne, riktigt bra! Så nu är det 1.30 med Kitty som gäller så nu håller vi tummarna för att det går lika bra där :)

Sitter även och pratar med Filippa i telefon, hon kommer hem idag så snart är allt som vanligt här!

/ Sara

Dagens bild


Nikon

Lyckades glömma kameran hemma idag igen, bra jobbat! Red i alla fall Passe, skritt och trav. Det gick jätte bra, benet kändes lita varmare efter dock men ingen svullnad som tur va. Det var ingen jätte stor skillnad mellan det och de andra benen men det var märkbart. Så får hoppas det bara var lite ansträngt efter och att det är borta imorgon. Blir lugnt för honom imorgon i vilket fall, det måste ju ha chans att bli starkare och inte bli överansträngt.
Imorgon ska jag försöka ta mig till tävlingarna i Eksjö och då hänger självklart kameran med, ska bara försöka fixa skjuts :)


Filippa och Eton i Eksjö 2008 :)

/ Sara

Tävling

Tjosingen!

En guldstjärna till Sara som hållt igång bloggen fint idag när jag och Filippa varit iväg!

Idag har det som sagt varit tävling i Eksjö med Kitty och Cayenne, de började bra med ett pet var o Cayenne kändes super och jag lämnade in Falsterbopapprena. Kitty hoppade också super trots att hon gick hårt mot klockan o ja vi va snabbare än vinnaren, retligt! Men sista hindret va en joker, smalt och med fjädrar som stack upp och ett påskägg under ... Fjädrarna åkte med i farten, en liten liten touch, synd!

Cayenne va stressad i 1.20 och brunstar också, sist hon brunstade kom vi knappt ut från gårdsplanen så de här va ändå ett steg framåt att hon gått en fin runda, hon hoppade fortfarande bra men blev väldigt vinglig och tveksam så hon rev bakbommen på oxern in i komb .. konstigt att man få en dålig runda o bara ett pet och på JFK va rn bra runda och ett pet där med .. Hon ska iaf hoppa en 1.20 imorgon.

Kitty hoppade också fint, började jätte bra o öppnade upp fint bak men började dra till höger .. Så jag fick ta bort lite tryck och försöka få henne att hoppa rakt så hon hoppade inte lika fint alls då och rev trippelbarren eftersom hon hoppade lite snett .. Får hoppas att hon känns bättre imorgon då hon hoppar 1.30.

Desvärre glömde jag kameran hemma, men fotografer va på plats och förhoppningsvis kommer det snart bilder!

Kram Linda

Gårdagen

Igår blev det som sagt ett lugnt pass på Chessen, mycket skrittarbete och joggade i låg form. Sedan skrittade jag ut en sväng med Passe, det gick jätte bra trots vi hamnade mitt i en biljakt. Ja precis, biljakt, först kom ena bil som körde lagom fort och efter kom polisen med både blåljus och sirener. Som tur var blev Passe knappt rädd utan bara ryckte till lite, han var nog lika paff som jag. Nu ska jag ge mig ut till stallet, blir att rida Passe och seda fortsätta med städningen. Tänkte ta med mig kameran idag då jag glömde den igår, så får vi se om det blir några nya bilder :)





/ Sara


Rapport från Eksjö :)

Linda ringde precis och berättade hur det gått hitills. Cayenne var jätte fin i 1.10 men fick lite kort på en distans så rev ett räcke med framtassarna. Kitty hoppade 1.20 ackumulatur, hon var jättejätte fin och gick snabbt mot klockan men rev tyvärr jokern. Nu är det 1.20 för Cayenne och 1.30 för Kitty som gäller. Så nu håller vi både tummar och tår för dem :)






Den 23 april 2011

Godmorgon!
Gick upp för en stund sen och såg att det är super väder ute, härligt! Jag sitter och kollar på dressyrtävlingarna från Österrike, det som Filippa skrev om igår. De sänder som sagt live även idag och kolla lite längre ner så hittar ni länk dit.
Ska strax äta lite frukost och lite senare blir det stallet. Uppdateringen kommer förmodligen inte vara på topp idag då Filippa rymt till sin pappa och Linda är iväg och tävlar, men hon uppdaterar nog om hur det gått ikväll och kanske kommer det även några filmer från ritterna. Glöm inte hålla tummarna för henne idag! :)

/ Sara

PANIK

Äntligen inne!

När jag tog in hästarna vid 16 hade jag bara kvar att rida Kitty och Cayenne o sen bada dem och sen lina Rally lite lätt men så blev det inte riktigt .......

När jag tog in Soprano och Cesar så hade Cesar ett hål i halsen .. PANIK eftersom jag är livrädd för blod! ringde ägaren o veterinären som hade fullt upp och kom inte förrens nu ikväll vid 7-8tiden. I allafall va musklen på han av så den är ihop sydd och ett drän sitter där och även skinnet är sytt. Antagligen har han fastnat i en pinne eller liknade och tyvärr är det ju sånt som händer. Pencillin och Metacam får det bli för honom!

Ridpassen gick bra idag, red båda två lite lätt och såg till att de va framme för skänklen och lyssnade både framåt och bakåt o så de var mjuka i kroppen och följde skänklen mest genom skänkelvikningar. Så vi får hoppas att de är i toppform tills imorgon, om det känns bra i 1.10 på Cayenne ska hon gå sitt första Falsterbokval!

Rally linade jag ett lätt pass med halsförlängare och han va så duktig märks skillnad på bakbensaktiviteten nu när han fått skor!

Nu ska jag äntligen få äta kvällsmat och sova så jag är laddad tills imorgon, det är ju inte bara hästarna som ska va i toppform och utvilade!

Kram Linda

Glad påsk!

Hej god dag på er!

 

Jag befinner mig för tillfället hos min pappa och är här för att fira lite påsk. Där av den dåliga uppdateringen men tänkte kola in nu och se så allt är bra med er? Det är jag hoppas jag iaf.

Tänkte även tipsa om att i Helgen är det ju nationell tävling i Eksjö bland annat får se om jag lyckas ta mig ditt och kolla lite om jag hinner.

 

Sen så läste jag att man kan följa den trestjärniga dressyr meetinget från Stadl Paura i Österike genom Webb tv och online resultat. Det är klasser för både juniorer, Young riders även ponnyryttare. Jag vet inte hur länge det kommer sända live men det är tävlingar fram till måndag.

 

Det kan ni hitta på denna länk: http://www.cdi-stadlpaura.at/livestream.php
Startlistor och resultat hittar ni här: http://www.cdi-stadlpaura.at/index.php?show=startliste&cat=2011&lang=ger

 

Glad påsk på er!

 

/ Filippa


Den 22 april 2011

Hej!

Jag ska strax åka till stallet, mamma och jag tänkte städa lite i sadelkammaren idag vilket är minst sagt välbehövligt. Sedan blir det nog sortera lite bland täckena, lägga undan vintertäckena eftersom de inte lär behövas på ett tag nu. Riktigt varmt är det ute idag med så blir nog att rida i t-shirt för första gången idag, härligt!

 

Chessen ska gå ett lugnt pass idag, blir nog en sväng i skogen. Passe ska antingen skrittas för hand eller så blir det ett lugnt pass på honom med, får se hur det blir :)

 

 

/ Sara


Packning :)

Tjosingen!

Då va det påsk o jag tycker allt det känns precis som vilken vecka som .. Solen skiner i allafall o det kanske är påskens förtjänst? Vi säger de så att det känns lite speciellt!


Kitty i sin 1.30 debut i Eksjö -09

Har varit i stallet hela förmiddagen och fixat o mockat, fodrat osv. Ska snart tillbaka och packa det sista till tävlingen i Eksjö i morgon och så ska de två små pållarna ridas också ett kort trimpass på banan så det är mjuka och fina i morgon!
Det finns många olika sätt att packa, en del har altid tävlingslådan packad andra packar samma dag osv men för mig funkar det bäst att ha en packlista och packa allt dagen innan, annars får jag lite smått panik att jag glömt eller att jag tagit upp saker om jag gör det tidigare. Med min packlista glömmer jag aldrig något!

Kram Linda

Shopping :)

Tjo!

Det blev en sväng till Charlies Häst & Hund idag för att handla lite nödvändiga saker :) Charlies är helt klart min favorit hästaffär, man får alltid ett trevligt bemötande och de har det mesta! Så de där extra kronorna en del saker är dyrare lägger jag mer än gärna!

Köpte i allafall ett bett till Cayenne, jag har ridit henne på ett gummibett med D-ringar men detta är inte tillåtet att rida på i Falsterbo eller kvalen. "två- eller tredelat bett med runda ringar" står det i reglerna och det är bäst att följa, så ett 2delat gummibett med runda ringar fick det bli, trots att det är svart gummi är det inte tjockare än ett normalt! Hon är rädd om munnen samtidigt som hon är stark och inte vill ta stöd, vilket jag känner blir bättre med ett gummibett.


Bild lånad från Källqvists hemsida.

Sen köpte jag även schampoo, Fiebing Horse Salon Schampoo & Conditioner ger ett oslagbart resultat! Hästarna blir rena, blanka och mjuka i pälsen och så luktar det himla gott också! Sen använder jag Veredus Super Sheen Schampoo o man och svans på Cayenne och Veredus Blue Snow i Kittys svans och på Cayennes strumpor. Rent ska det va!

Bild lånad från Jump Inn Hästshop.

Kram Linda






Ridpass :)

Chessen gick super idag, riktigt mjuk och fin. Han var dock lite spänd i traven och blir då gärna hastig. Så jobbade ganska mycket i lägre form, mycket skänkelvikningar och även med att hitta takten. I galoppen jobbade vi med samling och i lite högre form, mycket samling på volt och sedan en del enkla byten. Red även svag öppna i galoppen då han gärna, speciellt i ena varvet går med rumpan lite innanför. Jag är i alla fall jätte nöjd med honom och det känns att longeringen från igår gjorde nytta. Det blev dock inga bilder tagna idag, men tänkte att jag ska ta med mig kameran ut nu i helgen :)

 

 

/ Sara


Manikyr :)

Tjosingen!

Idag är en lugn dag för hästarna, Rally, Cayenne och Kitty har fått nya skor och Soprano har blivit verkad, Kitty hade dessvärre sen sin pyttelilla böld i hoven fått en hålväggsröta, så nu ska hoven bada i jodopax varje dag ......... Hoppas Kitty vill hålla hoven i hinken bara.

Sen va de dags att släppa ihop Soprano och Cesar som den nya heter, de va väldigt lugna och fina, knappt något bråk alls! Rally därimot är deprimiread, först får Cesar platsen igemte Rallys stora kärlek Cayenne som älskar Cesar och sen tar han Rallys kompis också, stackars liten! Rally och Soprano busar så i hagen att Rally har bitmärken på hela halsen och så kan man inte se ut till 3årstestet och sen är Rally lite känslig mot flugor och sånt o går med flugtäcke på sig o efter 3dagar har det nya täcket flera hål i sidan, hopplösa hästar!

Annars ska hästarna vila idag, Rally är lite snorig så det är bättre att vila en dag för mycket än för lite! Den nya ska få vila över helgen innan jag börjar med den eftersom den är lite stressad och så över att flytta hemifrån för första gången.


Fire Flory, en ponny jag hade till försäljning -07 :)

Kram Linda

3-årstest

Nu är det dags för 3-årstest och nytt för i år är att hästarna ska visas i en grupp om 1-4 på ridprovet. Hingstarna ska fortfarande visas en och en, till exempel i början eller i slutet av ett visningspass med en valack före eller efter. Kring detta finns det förmodligen ganska många åsikter. Vi tycker att det både är positivt och negativt.

 

Det positiva är att hästarna har sällskap och förmodligen blir mer avslappnade än vad de är när de är själva. Kan få mer framåtbjudning vilket gör att de visar sina gångarter bättre. Det beror ju dock på om de får vilken häst som kommer få gå först, hamnar en häst med mindre framåtbjudning först kommer det ge negativ effekt på alla hästar. Tvärtom om en häst med god framåtbjudning hamnar först kommer även det påverka den andra hästarna men då förmodligen på ett positivt sätt. Det är även bra då man sparar tid när man gör på detta sätt.

 

Det negativa är om en häst blir skrämd eller busar till det så kommer det påverka alla andra, då det hästarna bara är 3 år så är det såklart större chans att detta händer. Detta kan då leda till att det blir kaos bland hästarna, men man får då hoppas på att ryttarna som visar hästarna är så skickliga att de kan hantera situationen. Tyvärr är det ju så att när olyckan är framme kan inte alltid den skickligaste ryttaren lösa situationen och riskerna blir betydligt större när man ska rida unga hästar i större grupp, då man inte har en aning om vad det är för hästar man hamnar med.


Linda ska visa sin 3åring Rally om ca en månad och hon är glad över att hon har en hingst så att hon slipper rida i grupp.

 

Vi tycker att man såklart ska ge detta en chans då det kan vara en bra lösning men konsekvenserna kan bli stora om inte allt går som det ska.

 

 


Den 21 april 2011

Heej!

Hann inte blogga något mer igår kväll, men hästarna gick jätte bra. Chessen blev som sagt longerad och han var jätte avslappnad, arbetade med ryggen och fick igång bakbensarbetet ordentligt. Så det ska bli riktigt kul att se hur han känns idag. Passe blev det som sagt en sväng i skogen, vi höll oss på en rak och slät grusväg när vi travade och det gick bra. Han fick trava lite mer än vad han gjort innan och benet kändes lika bra innan som efter, så jag hoppas det känns bra även idag. Idag blir det bara skritt för honom i ca 30-40 min. Nu ska jag laga lite lunch, hörs mer senare!

 

 

/ Sara


Pigg häst :)

Hej :)

Två hästar hoppade och en ny i stallet!
Hoppade bana idag med båda, byggde upp som ni ser på bilden här nedan och knöt ihop allt till lite olika banor, oxern som är "lös" så att säga hade jag likadan på båda sidor så den gick att hoppa åt båda håll. Jag blandade mkt långa och korta vägar och jobbade mest på att hålla samma tempo och få ett flyt överallt.



Vi börjar med Cayenne som även idag skötte sig som en stjärna ska! Hon lyssnade lika bra i början av banan som mot slutet, hon blir lätt starkare och springigare ju längre på banan man kommer, men hon klarade 13 hinders bana galant och hoppade jätte fint :)

Kitty va väldigt pigg och glad! Första gången ute för henne och hon har inte hoppat ordentligt sen JFK så hon sprang mest så fort hon kunde och tyckte de va skitkul .......... Jag försökte få henne mer uppmärksam på mig genom att jobba henne så mkt jag kunde mellan hindrena, röra på bettet och sätta mig snabbt ner i sadlen efter hindrena. Även om hon sprang så försökte jag använda benen så mkt jag kunde får att få henne att lyssna och efter ett tag hoppade hon riktigt fint och lyssnade ganska bra mellan hindrena!

Så till nya hästen, den är stor, väldigt stor och det ska bli spännande att börja med honom eftersom han i princip inte gjort nånting innan mer än att gå in och ut ur stallet. Den ser snäll ut iaf :)

Kram Linda

Dagens bild



Dagens bild får Filippa och Titiyo stå för :)


Onsdag

Nu är det bara en vecka kvar med gips, fick tid till sjukan för några dagar sen. Det ska bli riktigt skönt att bli av med det, hoppas bara att allt har läkt som det ska. Idag måste jag göra mina sjukgymnastik övningar, har varit dålig på det de senaste dagarna vilket inte alls är bra. Sedan ska jag rida ut Passe, blir som vanligt en skrittur med lite trav. Sedan ska mamma förmodligen longera Chessen, det gick så bra sist så hon ville gärna göra det igen. Vilket är toppen, så får hoppas det går lika bra idag med :)





/ Sara

Hoppdags :)

Tjosan!

Har precis ätit lunch o ska nu ut och bygga lite hinder för att hoppa Cayenne och Kitty inför tävlingen i helgen, idag får det bli till att hoppa en liten bana, för Kitty blir det första gången ute och så har jag bytt bett på henne till en gummipelham stång med korta skänklar så ska vi få in flytet med det.


En bild på Kitty från Breeders :)

Kram Linda

Den 20 april 2011

God morgon på er! (:

 

Hur är läget med er? Själv är det rätt bra ska sätta mig och ta tag i denna dag tänkte jag nu. Går kvällen var mysig och jag har även kvar lite fruktsallad som jag kan ha till frukost. Det gillas! :P

 

Jag är en väldigt dålig bloggare har jag konstaterat, men mycket hänger nog i att jag har ju inget att skriva om. Det är ju en hästblogg då kan jag ju inte skriva om vad jag gör om dagarna och vad jag äter. De vill ni ju inte läsa om.

Men får se om jag kommer på nått att skriva om.


Om inte annat får ni ha det så bra och jag önskar er en bra dag!
/ Filippa

Fruktsallad :)

Hej Hallå!

Oj vilken underbar dag det har varit idag, ridit i T-shirt för första gången de här året idag o jag frös inte ens! Hoppas bara att de håller i sig :)

Idag har jag ridit 3 små hästar och Cayenne får guldstjärna i kanten. Jobbade henne med tempoväxlingar och att få hennne rak för skänklarna och hon slappnade av riktigt fint och lyssnade jätte bra!

Kitty gjorde jag lite dressyrarbete på med galoppombyte i serier tom var 3e och galoppsaxar och även en del påbörjade piruetter och hon va så himla duktig vi lyckades tom med en piruett. Hon blev riktigt lösgjord och arbetade jätte bra :)

Rally va lite trotsig idag men lyssnade ändå ganska fint tillslut, han springer och vill inte riktigt lyssna ibland men han är ju trots allt bara 3år.

Nu ska jag Sara, Filippa och Louice kolla på Desperate Houswifes och äta fruktsallad!

Kram Linda

Trimhoppning


Hej!

Igår hann jag inte skriva på kvällen men idag kommer update om gårdagens pass med trimhoppning.

Övingen med krysset gör jag mycket för att få en rundare språngkurva, bommen bakom bromsar hästen och den före får hästen att komma intill mer och det gör atomatiskt att språnget blir rundare, det är en väldigt bra öving om hästen vill hoppa av stort eller om den får sin högsta punkt i språnget för sent. Båda hästarna skötte sig kalas. Sen travbommarna får igång bakbensaktiviteten hos hästarna och är stärkande, jag gjorde så att jag hade snebommar, dvs ena sidan på bommarna va upplagda varannan bom på vänster sida och varannan på höger sida. Cayenne tyckte dock att man skulle hoppa över de och tog o hoppade de på studs i galopp istället o hon fick vara ganska snabb i bena för att klara studs på 1.20 ........... Men tillslut insåg hon att de va lättare att trava :)

Kram Linda

Ridtur nästa

Heeej på er igen! 

Nu så ska jag få följa med Sara till hennes stall för att ta en härlig ridtur, i det grymt sköna vädert!
Vi kommer nog med en rapport senare!
Kram Filippa och Sara

Dagens tips

Just nu är det 10% på hela hööks sortiment till och med 25 april. Man kan även vara med och tävla om att vinna en outfit värd 3000 :-. För mer info angående tävlingen eller för att handla klicka på bilden nedan :)



Den 18 april 2011

Hej på er i den underbara solen!

 

Idag är ingen vanlig dag, ne för idag är det den första dagen på mitt sista påsklov någonsin. Det känns tomt, haha. Ne då, men det är ju en underbar dag med en underbar sol. Jag har flyttat med mig datorn ut på min balkong för att försöka få lite plugg gjort. Sen får jag se vad dagen kommer bjuda på.

 

Igår så var Linda och Sara en sväng oss mig och när vi satt och skulle kolla på film fick vi på Eurosport. Där dem visade lite från tävlingarna från Paris i Frankrike. Vi fick på det lite sent med vi hann bara se omhoppningen där Malin Baryard Johnsson och H&M Tornesch 1042 kom trea i Grand Prix klassen. På delad första plats kom tyske Christian Ahlmann och Rik  Hemeryck.


En gamal bild på Malin från Falsterbo förra året.
Nu kallar plugget, vi hörs!
/ Filippa

Veckoschema

Hej!

Jag hade tänkt att börja med att varje måndag skriva hur mina hästars träningsvecka ser ut. Jag planerar alltid klart veckoplaneringen veckan innan och tävlingar brukar jag planera in på ett ungefär när året börjar och därefter rätta den månadsvis. Ofta blir det så att man rider som man känner för och inte planerar träningen och jag kan lova att sen jag började med veckoplanering har hästarna blivit i bättre form och det syns på resultatet! Jag har en whiteboard tavla i stallet som jag skriver min planering på.


Cayenne: trim - trim - hopp - skritta ut - trim - tävla - tävla
Kitty: trim - trim - hopp - skritta ut - trim - tävla - tävla
Rally: vila - rid - vila - tömkör - rid - vila - vila

Rally är bara 3år så han går bara lätt än så länge och jag brukar se till att de tills de är 3år vilar lika många dagar de arbetas och att de jobbas max 2dagar på rad så hans kropp hinner återhämta sig och inte blir utsliten eftersom de växer och kroppen inte är färdigbyggd och anpassad till ridning. Man ser ofta hästar som är matta och trötta på 3årstest och 4års och det är ofta så att tyvärr är det överarbetade för man rider dem som en häst i full träning. Man får tänka på att hästar från början inte är anpassade för ridning och att de måste få tid att anpassa sig och hästens muskler, hjärta och i stort sett alla organ och skelett tar lång tid på sig att anpassa sig!

Hoppas ni gillar det!
Kram Linda

Äntligen!

Hej.

Att sitta inne på Folkuniversitetet när det är helt underbart väder ute är lite smått plågsamt, skulle gärna vara utomhus just nu!

Allt flyter på bra nu, imorgon kommer det en ny inridningshäst till stallet e. Cathageno (Caretino) - Maximor (Maximus)  -Irco Marco, ca 1.75 i mankh så det ska bli spännande och ni här på bloggen ska få följa med från början till slut! I helgen är det tävling både fredag och lördag i Eksjö 1.10, 1.20, 1.20 för Cayenne och Kitty hoppar 1.20, 1.30, 1.30.

Kram
Linda

Löshoppning

Hej Hallå igen!

Nu är Rally löshoppad och det var sista gången innan genrepet för 3årstestet och oj så fin han va! Hoppade runt och fint o när det kom till 1.40 började han ta i och hoppa jätte fint o då Lasses ridhus består av nästan bara sand och är jätte djupt så är det ungefär som att hoppa 1dm högre, så 1.50 och han va så himla duktig!


Hittade en bild från i vintras på Rallymannen :)

Det är många som bara ställer upp lite hinder när de ska löshoppa, men det är viktigt att tänka på avstånden både före och mellan hindrena, innan det första hindret ska man ha ca17,5 - 18m, detta är måtten de går efter på bedömningar så öva in det så hästarna vet var de har hindrena. Sen mellan hjälphindret och oxern brukar man på storhäst ha ca 7 - 7,5m, viktig att man anpassar till hästen så att den inte får dåliga språng pga avståndet.



Kram Linda

Sommarvärme :)

Tjena!

Hoppas allt är toppen med er läsare i det fina vädret, 13grader varmt i skuggan och sol, äntligen! Har idag tömkört både Kitty och Cayenne i ca 20min/häst och de va duktiga. Cayenne är rädd om munnen samtidigt som hon är stark så henne behöver man få stadig eftersom hon drar upp huvudet ibland speciellt i galoppfattningarna, men efter ett tag blev hon riktigt stadig och fin, Hon ramlar också lite innåt i högervarvet, man känner det när man rider, men när man tömkör blir det ändå tydligare eftersom det inte finns ngn skänkel som puttar tillbaka henne.

Kitty är stjärna, vi jobbar mycket med tempoväxlingar och små, stora volter samt rakt spår och hon är stadig hela tiden och lyssnar på allt.

Det är bra att tömöra ibland eftersom man så tydligt ser var problemen sitter, när man longerar får man inte samma känsla och inverkan som vid tömkörning.

Nu ska jag åka till Lasse och löshoppa Rally och fixa lite!
Hörs sen.
Kram Linda

Den 17 april 2011

Godmorgon!
Nu sitter jag hemma hos Filippa, har precis ätit frukost och ska strax ta tag i denna dag. På dagens planering står plugga, diskutera och skriva lite inlägg till bloggen och kanske sola lite. Sedan blir det väl en sväng till stallet, ska skritta båda så drar nog med mig Filippa till stallet. Får se vad mer denna söndag har att erbjuda, men vi hörs mer senare :)


Chessen och Eton på bild :)


/ Sara

Lördags aktiviteter

Hej Hallå!

Ännu en dag till ända och allt har rullat på fint, som Filippa skrev innan så har vi varit på skogstur med Cayenne och Kitty, så skönt att man äntligen kan rida ut ordentligt och vägarna är isfria! Hästarna blir så nöjda och glada av lite variation av träningen.


Cayenne förra helgen på JFK i 1,20.
Rally skulle vila idag, hade glömt de och imorgon ska han löshoppa hos Lasse så hoppas vi att han sköter sig som han brukar göra! Får se om jag lyckas hitta en filmare och om de blir en film i de mörka ridhuset. Igår så tömkörde jag honom efter att han fick på sig sin tappsko, han sköter sig galant, han är helt enkelt född till stjärna!
Kram Linda

Dagens bild

En gamal bild sötnosen Eton

Death race ;)

Hej igen!

Nu sitter jag här igen tillsammans med Linda. Efter att ha sovit lite för länge, lite plugg så ringer Linda som vill dra med mig på en skogstur på hennes pållar. Sagt och gjort, blev en skogstur där Linda tog Cayenne och jag tog Kitty efter att fått alternativen ett får, en Soprano, Fairytale, Cayenne eller Kitty. Det fick alltså bli Kitty på en liten skogstur. Samma tur som vi tog på våra ponnyisar för ett x antal år sedan.

 

Det gick bra och jag överlevde, efter både rådjur, fart, vändning och skratt. Kul var det får hoppas att jag kan gå imon med så är det ju kanon bra! (Y)

En gammal bild på Linda mig och hennes gamla ponny Dillen

Nu så har te vattnet kokat färdigt och vi ska göra nått innan Linda dör av rastlöshet.

 

/ Filippa och Linda



Den 16 april 2011

Jag lever fortfarande!!!!!!!!!!!!


Tro det eller ej, haha skriver mer strax!
/ Filippa

Snabbis :)

Tjululu!

Dagen har än så länge varit lugn och jag ska snart bege mig till stallet för att fixa klart allt där och rida ut Cayenne och Kitty, som tur va gick det galliga ner på en dag men hon har fått gå lätt hela veckan för säkerhets skull. Rallyn ska ridas lite lätt på banan nu när han en sko igen!


Fairytale på bild :)

Hörs sen!
Kram Linda

Fredagsmys nästa

Tjabba tjena hallå! :)

 

Hittar ni på en fredags kväll som denna? Själv så har man nu efter en skoldag och sökt till högskolan dag så ska jag nu umgås med dem bästa. Linda är här nu oss mig och Sara is on the way. Idag står det fruktsallad, massa prat, kanske film och massa mys helt enkelt.

 

Kvällen börjar ju bra när Linda ska envisas med att köpa en honungsmelon, medans jag tycker det inte är gott någonstans, den är dyr och den är ful. Medans Linda resonerar så som att den är god, den är fin för att den ser ut som en rugbyboll och de som spelar rugby är oftast skit snygga…

 

Ser inte riktigt koplingen, men Linda vet ju vad hon pratar om! ;)

 

Ja… Så vad kommer komma nästan kan man ju fundera på, men jag lovar att uppdatera er om det hänt nått!

/ Filippa


Dagens bild


Dagens bild får söta Passe stå för :)

Den 15 april 2011

Då var det fredag igen vilket betyder att det nu är ca två veckor kvar med gips. Hoppas tiden går ännu fortare än vad den redan gör tills dess.
Har spenderat stor del av dagen att försöka lista ut vad jag ska söka för kurser till högskolan. Vet dock inte om jag kommit fram till mer nu än innan så får fortsätta fundera. Nog om det, hästarna har fått vaccination idag så de ska få vila. Tänkte att jag skulle rykta och även frisera dem lite, hur jag ska lyckas med det återstår att se.
Men ska kila ut till pojkarna nu :)


Bild på mig och Zito, jag tror den är tagen 2004.

/ Sara

Dagens tips

Hej!

Vårens färger verkar helt klart bli lila och rött här i hästvärlden så här kommer några lyx oxh några budget tips.

Piké
Budget kommer från Hööks märke CRW:


Lyx kommer från Equiline:


Tävlingsskjorta:

Budget även från Hööks märke CRW



Lyx från Equiline modell Maxine.







Träning

Hej hallå!

Får ursäkta min frånvaro här men min dator har varit sjuk! Tror den hade influensa eller något men nu är den frisk igen :)

Idag har jag varit i Norrahammar och tränat för Tomas Hammar med Cayenne, första ute träningen för året och Cayenne hoppade kalas fint! Vi hoppade bana och en lång sådan, Tomas måste vara mästare på långa banor! Cayenne blir lätt studsig och istället för att rida fram och ur det håller jag kvar och försöker få henne att inte riva men det är just då hon tar med sig bommarna, jag måste våga galoppera henne mer mot hinder fast hon blir stark och springig!

Här kommer ett mästerverk i Paint av dagens bana :)


Det är mycket svängar både korta och långa så man får med sig hästen runt hela tiden en del svängar som mellan 7 och 8 kan man istället svänga innanför B hindret i kombinationen.

Kram Linda

Den 14 april 2011

Får börja med att be om ursäkt över frånvaron, mitt internet har strulat så jag har inte ens kunnat logga in på bloggen. Nu fungerar det mer eller mindre som det ska i alla fall. Jag har precis kommit hem från stallet, blev ett pass på Chessen. Han var superfin, tror det har mycket med att göra att han longerades i går. Han var väldigt lösgjord och mjuk redan från början. Dock hade jag otur när jag skulle skritta ut en sväng efter passet, mötte två bilar, en traktor och en husvagn. Då kan man ju undra hur man lyckas pricka allt detta på en skrittur på ca 15 min på en väg som inte är allt för trafikerad. Det gick i alla fall bra och vi kom tillbaka till stallet med alla ben i behåll.  Nu ska jag och Filippa kolla lite på kurser till högskolan i höst, spännade. Får se om vi hittar något som vi kan tänka oss att läsa :)





/ Sara


Nu har jag det eller...

Där nu tror jag har förklaringen. Efter att ha över vägt och diskuterat med Sara. Tror och hoppas jag att den skyldiga är den lilla rackaren nedanför här. Nämligen min katt Baileys, en galen, speciell och liten charmör är han. Jag har allt skällt lite på honom men han kollar han på mig med sina stora ögon och ser väldigt oskyldig ut. Så det kanske inte är han.... Men nej Filippa ge dig inte, det måste vara honom det får ju inte spöka här.. :O

Här har vi den skyldige förhoppningsvis!

Haha, hjälp ^^  / Filippa

Vart är världen på väg?

Tjabba tjena hallå!

 

What´s up? Allt bra eller? Nu har jag kommit hem från skolan och skrivit en debatt analys så nu är jag är en stund. Just det på tal om lite läskiga grejer här va... :P haha Idag när jag kom hem, så var tv:n på i vardagsrummet jag tänkte min syster var hemma och kollade på den. Jag gick ut med hunden en sväng och kom tillbaka. Men när jag kommer in igen inser jag att min syster inte är hemma. Jag ringer och frågar henne och hon är hos en kompis och inte varit hemma. Detta har hänt två gånger tidigare.....


Förklarning 1:

Det spökar i min tv!!!

Förklarning 2:

Min katt har gått på tv dosan som ligger på tv bordet..

Förklaring 3
Min Tv har eget liv och stänger på sig själv?

Förklaring 4:
Min hund har lärt sig stänga på tv??

Jag vet inte vad jag ska tro längre! :O

Haha hjälp! 
Nu ska jag kolla om jag hittar någon förklarning till detta. Hörs sen!

/ Filippa



Utomhus säsongen here we come

Tänk nu är det inte många dagar eller veckor kvar till utomhus säsongen börjar. Det är alltid lika underbart att åka på första ute tävlingen, för då vet man att nu är våren här och sommaren på ingång. Det är alltid skönt att komma ut från det trånga och mörka ridhusen och istället komma in på en stor å fin ute bana en solig dag. Utomhus säsongen har alltid varit min favorit om jag skulle få välja. Vad det beror på vet ja inte riktigt om jag ofta har haft hästar som tycker bättre om ute tävlingar än inne eller om det är jag personligen. Men eftersom att jag är upp vuxen på landet tror jag det ligger mycket i mig själv jag tycker om stora ytor och kalla vindar. Haha

 

Vad tycker ni om bäst att rida inne eller ute?


En annan fördel kommer ju självklart med utomhus säsongen det är ju att man kan ta grymt coola bilder, vilket är något jag en dag ska lära mig. En nackdel dock med att tävla ute och rida på de stor banorna det blir ju ibland rätt långt mellan hindren, det var aldrig min starka sida. :P Haha

 

Tänkte bjuda på lite bilder som Sara Ramde och Emma Johansson har tagit.


/ Filippa

Dagarna bara försvinner

Hejhej hallå på er! :)

Hur läget idag? Allt bra med er? Själv är det bra med mig som sagt lite mycket i skolan så där av lite inlägg från min sida men jag ska bättra mig. Ska försöka iaf. :P Haha nejdå. Men nu sitter jag här med en kopp te och kollar igenom en redovisning jag ska ha imorgon.  Om översvämningar mycket intressant, ne inte jätte men helt okej. Bättre än en annan redovisning jag hade idag. Jag tycker inte om särskilt mycket att stå och prata inför folk. Jag blir ofta nervös, skakar, pratar alldeles för fort och tappar ofta bort mig själv. Det har till och med gått så långt att jag mitt under en redovisning har gått och satt mig och vägrat fortsätt. Även om jag jobbar på att bli bättre så tycker jag det är riktigt svårt. Har ni oxå svårt att prata inför människor eller tycker ni det är lätt?

 

Nu för tiden brukar jag alltid göra Power Points så när jag redovisar kollar människorna jag redovisar för på den istället för mig. känns lite bättre än bara stå ensam framför alla. Jag har där av fått smeknamnet  Power Points fixaren, då jag alltid gör en Power Point till minsta lilla bara för just av den anledning. :P


Morgon dagens Power Point. ^^

Men nog pratat om det, nu ska kika vidare. Ha det så bra tills nästa gång!
/ Filippa



Onsdag

Ska bege mig mot stallet nu, blir att rida Passe en sväng. Dags för andra traven så får hoppas att han är lugn idag. Sen ska mamma longera Chessen är det tänkt, får hoppas att även han sköter sig. Gör han det går hon kanske med på att göra det fler gånger, så jag håller tummarna för att han sköter sig exemplariskt. Det är verkligen tur mamma är hästintresserad när man själv knappt kan göra något alls. Alla enkla saker som bara går i farten i vanliga fall är näst intill omöjliga nu. Tror jag tar med mig kameran ut så får se om det blir några bilder :)

 

 

/ Sara


Film :)

Hej bloggisar!
Nu kommer i alla fall en film på Cayenne från 1.20 :)



Sitter på Folkuniversitetet och gör väll egentligen ingenting. För hästarna väntar ett trimpass på banan Kitty lite lättare och Cayenne ska gå ett lite hårdare tills träningen imorgon, jag kan lova att det känns ostabilt!

Kramisar Linda

Tisdag :)

Tjosingen!

Sorry att filmerna inte har kommit upp än men jag lovar att jag ska fixa det imorgon, jag ska vara på Folkuniversitetet nästan hela dagen så jag tar med mig datan och fixar det, promise!

Hästarna har gått bra idag, Kitty kändes lite gallig i framkotorna så hon gick ett lättare pass bara och ska gå lätt hela veckan utan att hoppa så får vi se vad som händer med det, hon är inte halt, varm eller öm så det kan ju vara en liten anstränging från helgen bara. Detta betyder att på torsdag när det är träning för Tomas ska jag vara lite själmordsbenägen och ta med Cayenne, det kan sluta hur som helst!

Fenix får stå för dagens bild :)

Så update och filmer kommer imorgon
Kram Linda

Back in the days

Tänkte jag kunde bjuda på lite bilder från den gamla goda tiden, så här kommer lite bilder på en väldigt liten Filippa.

Här är jag på den lilla vita och  Linda på fuxen till vänster. På ett träninigläger för tusen år sen.

Jag tillsammans med min första ponny Nalle på båda bilderna.
/ Filippa

Pyjamas

Då var denna tisdag strax över, tiden tickar på fort i vanlig ordning. Fick brev från skolan idag som innehöll min tappskokompetens. Då jag inte fick den i somras trodde jag inte att jag skulle få den så det var roligt. Hämtade även ut ett paket på posten från Hööks som innehöll ett eksemtäcke till Chessen. Då han tagit sönder sitt gamla var det dags att köpa nytt eftersom det inte fyller sin funktion när det är fullt med hål. Chessen är känslig mot knott så han bär det för att skydda sig mot dem.

 

Chessen i sin fina pyjamas :)

 

/ Sara


Dagens bild


Städdag

Tjoo!
Är inne för enn snabblunch med stekta ägg, så enkelt men så gott!
Håller på för fullt och städar sadelkammaren, nu står alla saker i stallgången och jag undrar fortfarande hur allt fanns plats i sadelkammaren .. märkligt de där hur mycket saker man egentligen har. Senare blir det en tur i skogen för både Kitty och Cayenne. Ikväll kommer filmer från tävlingen också!

Kram Linda

Den 12 april 2011

Uppe tidigt idag med, känner att jag börjar få lite dygnsrytm igen vilket känns väldigt bra. Nu ska jag strax äta frukost och sedan tänkte jag leta lite häst. Spendera lite tid framför hästnet bland annat och förhoppningsvis hitta något värt att ringa på. Jag tycker inte om att prata i telefon, eller med folk jag känner är det inga problem. Jag svarar nästan aldrig när någon med dolt nummer ringer, eller när det är ett nummer jag inte känner igen. Att ringa folk jag inte känner är bland det värsta jag vet. Jag är även riktigt dålig på att svara på sms men de gäller även med folk jag känner. Det kanske är detta man kallar lite telefonskräck? Så för att utmana mig själv tänkte jag att om jag hittar någon fin häst idag så ska jag ringa på den. Så håll tummarna för att jag hittar min nya stjärna nu :)





/ Sara

Början på något stort

Ridsporten har börjat gå mot ljusare tider, för visst är det så? Våra internationella ryttar och ridsporten har börjat lämna de gamla bakom sig och istället har det nu börjat hända saker.  Vi börjar äntligen resan att få vår sport till en publik sport, där publiken inte bara behöver vara hästfolk utan även andra människor.

Detta har börjat hända genom att till exempel så har ju Helena Lundbäck deltagit i Let´s dancs där hon gjorde en riktigt bra insats och efter det varit med i poker DM i Östergötland.Detta ha gjort att människor som inte är häst folk börjar känna igen hennes namn.

En annan topp ryttare som verkligen visar fram fötterna och är med på många galor och evenemang är Malin Baryard-Johnsson som nu på senaste tid börjar ta fram olika möjligheter som senast igår ringdes upp av tv 4 :s morgon program då hon fyllde år och för att hon skulle skänka ett par ridstövlar till välgörenhet. Då det först ska säljas på en aktion med hennes autograf på och pengarna går till de drabbade i Japan efter Tsunamin.

En annan sak som hon har tagit fram är då hon har slagit vad med fotbollsspelaren Henrik Larsson om att han ska upp i sadeln och ta sig runt en hoppbana. Vadet är nu att han ska hoppa en bana på en meter innan den 1 juli och Malin hoppas att få med honom till Falsterbo Horse Show.



Det finns ju även bland annat Stjärnornas Hoppning som äger rum i Stockholm int. Horse show och fotbollsmatchen under Falsterbo med mera. Detta tycker jag om, vår sport är värd att bli en publiksport och har förutsägningarna nu gäller det bara att verkställa. Något vi har kommit en bit på vägen om man jämför med för tio år sen.

Detta tycker jag om och håller tummarna för att utvecklingen fortsätter framåt!
/Filippa


Molnen är inom räckhåll

Nämen tjenare!

Hur är läget med er? Allt bra? :) Själv går jag nästan på moln det är inte långt ifrån. Med en galen träningsvärk i mina ben så har jag ändå ett leende på läpparna. Måste tacka mina underbara kompanjoner som står ut med mig och drar med mig till stallet. Det var längesen sen jag saknade våra fyrbenta vänner så mycket som just nu, men lösningarna finns ännu inte, så det får vänta ett tag till.

Men det stoppar mig inte idag att knappt kunna gå, men jag har ett leende på mina läpparna och vinka glatt till alla jag möter på min väg. Japp, jag har överlevt dagen med skola, svenska debatt och matte c prov och en tur med Sara. Kommer nog upp ett inlägg senare oxå, så håll utkik!

/Bamse kram på er från en glatt vinkade Filippa



Ridpass P & C

Hemkommen från stallet nu, ätit en macka och orkar knappt håll ögonen öppna. Ridpasset gick jätte bra, vi skrittade en lång sväng på dem och pratade om allt möjligt som vanligt. Efter red jag en sväng i hagen för att chessen var helt galen. Vi tog lite bilder men det började mörkna och jag hade med kompakt kameran så bilderna blev inte så bra men slänger upp ett par ändå :)




/ Sara

SOL !

Tjosingen!
Solen skiner och det är helt underbart väder ute! Vill vara ute hela tiden! Hästarna har fått sola utan täcken några timmar nu på eftermiddagen och Rally rullade sig minst 5gånger och består nu mest av damm, dags för ett bad snart tror jag bestämt! Han har också tappat en sko så han får snällt vänta på hovslagaren, så alla hästar har vilat idag och bara haft det skönt i solen. Det blir en lugn vecka utan tävlingar, Rally ska till Lasse på söndag och löshoppa. Sen får vi se om jag åker till mina underbara vänner på Åsum och stall Wall på fredag och lördag om tiden räcker så skulle jag redan va där! På torsdag är det träning för Tomas Hammar och det blir förhoppningsvis första utomhusträningen, kul!

Ett säkert tecken på att våren är här är att jag för första dagen vistats i stallet utan underställ!!!!

En sommarbild på Nova :)
Kram Linda

Mot stallet

Nu ska jag och Filippa bege oss mot stallet, blir en tur på Chessen och Passe i det fina vädret. Tar med oss kamera så att det kanske det blir några bilder från turen om vi inte glömmer bort den.  Hörs Senare!



/ Sara & Filippa


Första traven

Här kommer lite bilder från gårdagens pass på Passe som mamma tog, de blev inte så många men ett par i alla fall. Han fick trava för första gången sen han skadade sig. Det gick jätte bra till han började bocka och sedan hoppa ner i diket. Det är inte det roligaste när man rider barbacka med en opererad fot men härligt att han gillade det. Han har skött sig super under hela skadeperioden så han tyckte väl att det var dags för lite bus. Han tyckte som sagt att det var super kul och ville trava mer, vilket resulterade i att han skulle takta hela vägen hem. Det känns verkligen kul att vi börjar komma igång sakta men säkert igen.








/ Sara

Den 11 april 2011

God morgon!
Klockan är strax efter halv 8 och jag har varit vaken lite mer än en timme. Efter sovit 13 h vaknade jag med en riktig huvudvärk men efter ätit och druckit känns det bättre. Så vad gör man när man är uppe såhär tidigt en morgon? Jag ska i alla fall njuta av morgonen, ladda in bilderna från igår och sedan göra mina övningar jag fått från sjukgymnasten. Sedan får vi se vad dagen har att erbjuda, ikväll blir det i alla fall hästarna, såklart :)





/ Sara

Still going strong

Heej på er!

Japp tro det eller ej men jag lever faktiskt. Men det är knappt med träningsvärk och helt seg i huvudet efter att ha suttit och pluggat och försökt matta in matte i huvudet så lever jag. Jag hade en mycket trevlig dag igår precis vad jag behövde med massa hästar, som Linda sa det måste ju varit länge sen du sett så mycket hästar på en dag. Hahah Men det kom sina konsekvenser idag var tanken att jag skulle åkt och hejat på Lindus och hängt med Sara men tiden fanns inte och plugget gick inte skjuta upp längre. Dagen blev alltså inte så jag hade planerat och veckan jag har framför mig är inte roligare den, men sen är det ju faktiskt påsklov och det gillar vi! :D

 

Men jag ska göra allt jag kan för att överleva och hålla tummarna för det. Men lite positiv blir man ju av det underbara vädret!

Hoppas ni inte somnar av min tråkiga läsning om ni ens läser det men lovar jag jobbar på att bli bättre bara lite mycket just nu.

En bild på min stjärna Ärtan. 

Håll ut med er mina vänner, ljuset är inte långt borta, ;) / Filippa

Tävling

Hej :)

Äntligen hemma efter en tävlingsdag på JFK hästarna har hoppat både bra och såligt och jag har ridit både bra och dåligt .. Vi börjar med Cayenne som i 1.10 hade ett ner, insprånget i kombinationen vilket hon också rev i 1.20, hon har stor galopp och jag vill ta in ett galoppsprång till in i kombinationen, men det vill inte alltid hon, lite delade meningar om det ... o då tar hon upp huvudet och ser inte riktigt hindret, men hon har hoppat superfint! I sin andra 1.20 någonsin hoppade hon super.


Fina fina Cayenne <3

Kitty började ganska bra i 1.20 vi red mot klockan ordentligt idag o svängde snävt o red på i en bra galopp, hon touchade bommen på hindret vi svängde svävast på och den föll. Inga supersprång men hon va ändå ganska fin. I 1.20 hoppade hon helt SUPER på framhoppningen men på banan blev jag lite för säker på att de sprången skulle komma och red inte ordenligt och hon rev första och sen blev det lite av och på, några fina språng här och där men vi kan bättre!

Filmer kommer imorgon!
Kram Linda

Dagens bild



Dagens bild får återigen Filippas förra häst Titiyo stå för.
Så otroligt söt :)

Den 10 april 2011

Har precis vaknat och ska strax äta lite frukost. Sedan ska jag ge mig ut till stallet, blir nog att rida ut båda en sväng i det fina vädret. Det gäller att passa på när solen skiner. Tänkte att jag skulle ta med mig kameran ut med men det är inte lättaste att fota när man måste hålla balansen på ett ben, så får se hur det går. Får se om mamma kanske kan ta någon bild :)

 

Sen får vi inte glömma att hålla tummarna för Linda som tävlar idag! :)

 

Zanzito :)

 

 

/ Sara


Morgon :)

Godmorgon bloggisar :)
Sitter i sängen just nu har varit och fodrat hästarna och tänkte snart gå ut igen och börja knoppa och fixa. Åker inte förrens kl10 o 2 hästar tar ju inte så lång tid att fixa iordning.




Blött!

Hej!
Får ursäkta för dålig update idag!
Dagen började med att jag och Filippa var och kollade på en inridningshäst som eventuellt kommer stå i stallet snart, stor va den minst 1.75 men den såg iaf snäll ut :) Sen var det bara att börja dagen och jag fick idag med mig Filippa ut på en skrittur och sen red hon tom fram Kitty lite på ridbanan! Jag trimmade Cayenne och Kitty ett kort pass på ridbanan bara för att känna lite på dem, Kitty behöver mkt lydnad dagen innan och Cayenne behöver bara slappna av. Sen har allt putsats och packats tills imorgon, hästarna är badade och jag blev minst lika blöt! Så nu är vi taggade och redo för tävlingen på JFK imorgon, Kitty går 1.20, 1.30 och Cayenne går 1.10, 1.20.

Cayenne racerhäst!

Kram Linda

Den 9 april 2011

Tjabba tjena i sol!

 

Hur är det mer er idag? :) Idag ska jag visst göra massa som jag inte riktigt jag vet riktigt vad jag kommer ge mig in på. Men vi får ju se om jag överlever. Men bloggen får ju tyvärr lida, men lovar att jag ska försöka få upp nått ikväll om jag överlever vil säga. Men vi håller tummarna och Sara kommer lägga upp dagens bild senare så håla utkik.

 

Men nu säger vist Linda att vi ska vara där klockan 12, så nu måste jag pysa.

Hörs! / Filippa

Gammal bild på finaste Eton!

Solsken :)

Hej bloggisar :)
Vilket fint väder vi har idag solsken är alltid uppskattat, nu ska det bara sluta blåsa också! Jag och Filippa ska snart åka iväg och kolla på en eventuellt ny inridningshäst, en fyraåring e. Cathageno så vi ser vad det blir av det. Sen ska vi rida och det vanliga och förbereda tills tävlingen imorgon, jag är taggad som tusan!

Vi hörs sen!
Linda

Dagens Bett

Dagens bett har ni här:

Bettet är från Rotary Bit mittdelen är väldigt speciell, bettet går nämligen att vrida i alla vinklar och detta gör att hästarna inte fastnar i handen som en del hästar har en tendens att göra. Sen så är det ju av pelhammodellen vilket gör att du får hävstångsefekt och kedjan (som inte av på bilden) gör ju att bettet blir lite skarpare.

Kram Linda

Vindens skugga

Då var det fredag igen, skönt. Nu är det bara 3 veckor kvar med gips, vilket är ännu skönare.  Idag har jag ridit Passe eller Passepartout som han heter. Det blev en skrittur på 25-30 min, det gick bra förutom att det blåser en del vilket inte är direkt populärt. Han tyckte att det mesta var farligt så han fick arbeta en hel del i ganska låg form för att jag skulle få hans uppmärksamhet men även för att det stärkande. Jag blir dock väldigt nojig över hans ben så fort han tar snedsteg. Antar att man blir lite så när ens hästar varit skadade men benet kändes lika bra efter som det gjorde innan turen. Imorgon står det trav på hans schema så får hoppas att det inte blåser lika mycket och att han kan hålla sig i skinnet.

 

Här är ett par bilder på mig och Passe :)

 


Nu ska jag äta lite god mat sedan blir det kanske att dra sig mot Filippa där även Linda befinner sig.

 

/ Sara


Dagens bild

Shit, vad längs sen det var! Jag och Linda för många år sedan i Gislaved om jag inte missminner mig.

63 dagar kvar till studenten

Kolla vad jag har fick hämta på posten, jätte mysig!
Det börjar verkligen nära sig nu, jag dör. :P haha Det är ju bara 63 dagar kvar sen står jag där med studentmössa och sjunger studentsånger. 
Helt galet vad fort det går, så ni som nu går på gymnasiet ta vara på varje dag, för nu i slutet bara springer tiden iväg!

 

/ Filippa


Longering

Sådär, nästan helt klar med stallet, har ridit ut Cayenne och linat Kitty, kört vatten till lösdriften så jag har en hel eftermiddag att döda så att säga!

Kitty blev bara linad lite lätt med en graman mellan frambena i ca10 min så hon fick sträcka ut musklerna efter att hoppat igår. Jag gillar att ha gramanen så, hästarna brukar söka sig så fint neråt, framåt så och arbeta genom ryggen :)


Kram Linda


Onda morgon

God morgon eller ja god dag kanske man ska säga mer. :P

 

Nu sitter jag här i skolan och har precis haft lunch och ska ha filosofi de närmaste tre timmarna. Dagen börjar bli mycket bättre efter att ha en lite kaotisk början. Det började med att jag håller på att missa tåget för att jag kom iväg hemifrån lite väl sent. Det var bara att ta löpet och väl framme vid stationen så är tåget inställt och det ska komma bussersättning. Men någon bussersättning kommer aldrig och 40 minuter senare kommer som tur va nästa tåg. men det var ingen glad Filippa kan jag inte påstå.  Jag kan inte riktigt säga att det var varmt ute heller i den underbara blåsten med min fina skinjaka. (Y)

 

Men jag lever och det är ju fredag som Sara sa, så det kan ju bara bli bättre. Hoppas jag iaf och fick ett roligt sms om att jag har fått ett mkt roligt paket att hämta på posten när jag kommer hem. Så längtar! Ni får veta vad jag får för roligt senare idag.

 

Men hoppas ni har en bättre början på denna dag än jag om inte annat önskar jag er en bra dag! ^^ / Filippa


Vinterbilder

Tänkte jag skulle bjuda på några vinterbilder, så here we go :)








/ Sara

Dagens Hiss

Självklart blir det en dagens Hiss också/Linda

Mina nya gummistövlar! HALLELUJHA för dem i detta vädret, det är ju lera o vatten överallt!
De är svarta med vita mönster på igentligen men nu är de bruna!

Kram

Dagens Diss

Idag kör jag, Linda en dagens diss :)
BLÅSTEN eller det kan nog klassas som storm som höll på att ta min katt Muffins idag!
Lille Muffins låg på presänningen som är över spånkärran och sov när det kom en vindpust som heter duga in under presänningen, han fick hålla sig hårt med klorna i presänningen för att inte flyga iväg! Stackars lille katt!

Lugnet innan stormen så att säga!

Bilder :)

Lyckades få med mig kameran till stallet idag och här kommer ngra bilder :)

Lillhingsten Rally :)

Ler och hårbollarna Hppsan och Nova :)

Barnvakt Fairytale :)

Kitty :)

Cayenne :)

K Hoppning

Tjoho :)
Ännu en dag i stallet slut, blev sugen på film men mina nya filmer bor för tillfället hos Filippa... Så vad ska man göra?

Kitty hoppade idag, koncentrerade mig på styrka och att få henne komma mer in i botten och stampa av starkare och vända runt mer bak hon hoppade inte super men inte heller dåligt .. Hoppade en linje med 2studs och 5,5m fram till ett räcke och en annan linje med bom upplagd på liggande sockerbitar, 8,5m fram till en oxer. Det jag kände är att hon blir lite avknäppt i formen på det bett jag rider på nu och det påverkar mer på sprången än vad man kan tro, det har funkat bra tills nu då det känns lite för starkt så vi ska testa ett såkallat babypelham till helgen istället.
Här är dagens hoppning :)Eftersom jag inte lyckades med att lägga upp filmen är i bloggen blev det en länk, nu ska jag plugga in hur man lyckas lägga in klippet direkt i bloggen :P

Jag fixade filmen! / Filippa haha ^^


Kram
Linda

Svar på kommentar


Postat av: Amanda Hej, jag undrar var ni har fått ert namn ifrån? : P

Hej Amanda!

Vi har under en längre period pratat om att starta denna blogg, men det stora problemet har varit vad vi skulle ha för namn på den.  Det är det som har gjort att det har skjutits upp. Vi kom med flera förlag både bra och mindre bra men så under en biltur bestämde vi oss efter många förslag och ändringar av bokstäver. Att vi skulle döpa bloggen till TeamIRW, namnet står för vårt team tillsammans och våra första bokstäver i våra efternamn. IRW= Isaksson, Ramde och Widegren.


Vi valde dessa just för att det är våra namn och vi tyckte det fick ett bra kling när man sa det. Där har ni berättelsen om vårt namn.



Har tyvärr ingen annan bild på oss tre, men det kommer snart ska ni se. :)


/ Filippa


Den 7 april 2011

Tjoho!

Har ni blåst bort eller? Vem har inte, för det är shit vad det blåser ute! Tåg som är inställda och sena. Bra jobbat det är inte bara snö som stoppar tåg och träd som ramlar överallt.  Nu har jag kommit hem efter en stressad dag. Allt började försov mig, ovanligt? nej tyvärr inte. Funderar på att skaffa en sådär väckaklocka som låter jätte högt och som skjuter iväg nått man måste hämta för att stänga av den. Funkar det? Någon som har testat? :P Haha Mkt Bad on my iaf!

Men men sen var det skolan och sen blev det lite ärende och nu är jag hemma för att ta tag i lite plugg.

Ojoj, en bild å mig utan hjälm, inte för att ni ser så mkt ändå. Mohoho ^^

Ska försöka få upp lite inlägg under kvällens gång. Bara ni inte blåser bort!

See you later! / Filippa


Dagens Video

Shit! 
Snacka om att lägga ner mycket jobb!
Tack för tipset Klara. :) 

/ Filippa

Halv storm!

Tjo!
Stallet klart 2 hästar färdig motionerade och snart iväg till ridhuset och hoppa Kitty inför tävlingen i helgen.
Rally blev tömkörd för första gången i sitt liv idag och oj så fin han va! Han fattade direkt och gick så himla fint hela tiden :) Han är helt enkelt född till stjärna min lille kille <3

Cayenne fick en skrittur i skogen idag efter hoppasset igår o hon tyckte de va ganska skönt att bara skritta, synd bara att det blåser så himloa mycket!

Dags att fortsätta till nästa häst nu!
Kram
Linda

C hoppning

Hej igen!
Som sagt så var jag hos Lasse Berglund idag och hoppade Cayenne, vi gjorde lydnadsövingar och övingar så hon fick tänka själv utan att kunna springa iväg, det blir lätt så att hon blir stark och jag höjer handen och bromsar, men hon behöver lära sig att se hindrena själc så jag kan slappna av för när jag får upp handen tappar hon också ryggen och höjer huvudet så hon inte riktigt ser hindret och river lätt fram. Vi gjorde en linje med galoppbommar mellan hindrena och då får hon atomatiskt mer och tänka på och jag kan mjukna ovh hon hoppar fint, sen hoppade vi också ett räcke med halt efter för att få henne att landa och vänta och inte springa och efter ett tag lyssnade hon bra så nu ska vi fortsätta med det här och hoppa "haltövningen" ca3 gånger i veckan

Här är en bild på dagens öving:


Sen efteråt hoppade jag samma öving på en av Lasses hästar och vi jobbade på att jag ska rida ändå mer fram för benen och inte fånga upp i handen först och att komma tillbaka ändå snabbare efter hindrena. Eftersom jag gillar de små och snabba hästarna blir det stor skillnad att rida Hilda som är ganska stor o går i samma tempo hela tiden men är ändå nöjd :)

Kram!
Linda

Disney

Det gick bra för Disney hos veterinären, efter en antibiotika behandling och att tvätta/smörja det infekterade så ska han nog vara pigg och kry igen. Skönt det, aldrig roligt när ens djur inte mår bra. Desto mindre roligt tycker han att det är att vara tvungen att gå runt med en tratt runt huvudet, men den blir han nog av med efter ett par dagar. Så får hoppas att han inte hinner riva eller gå in allt som kommer i hans väg till dess.

 

 

/ Sara


Snabb update :)

Tjeena!
Blir en snabb update nu och en mer detaljerad lite senare om det funkar bra? Red Kitty ett lättare trimpass hemma på banan och hon kändes mjuk och fin sen va det bara att äta fort och lasta Cayenne för att åka till Lasse med Cayenne för ett hoppass och med arbete blir det här riktigt bra! Jag som trodde att jag va klar sen fick även hoppa en av Lasses egna hästar puh säger jag bara inte lika liten o pigg som mina hästar! Nu sitter jag iallafall hos Filippa och ska kolla på TV snart!

Hörs snart!
Kram Linda

Dagens bild

Dagens bild är på min gamla häst Titiyo som med sin pose beskriver denna dag i sin helhet. ^^


Tv:n är bokad 21.00

Tjo på er!

Nu sitter jag här och ska ta tag i dagens plugg, efter en dag med en jätte mysig fika och skola.  Att det var någon som sa att trean skulle vara ett slappt läsår hade ju inte så lite fel. Jag försöker alltid plugga minst en timme varje dag även om jag kanske inte har något just imorgon. Just bara för att få saker gjort och slippa göra saker i sista minuten. Ett förlag till er som har svårt med att få ron att sätta sig plugga. Det är bättre att sitta en timme i sträck istället för att sitta 2 timmar och  det slutar med att du kollar facebook, bloggar och hittar på andra saker för att du inte orkar plugga. Det blir ju både effektivare och mer tid att få vara i stallet eller hitta på nått roligare än att plugga. Det är min lösning på att få mitt plugg att fungera.

 

Jag tänkte även att jag skulle tipsa er att Eurosport kommer att sända sändningar från World dressage masters som säds ifrån Palm Beach, USA. Denna sändning börjar vid 21.00 för den som är sugen och kolla lite på dressyr. Jag ska sätta på tv:n iaf. Jag ska oxå försöka få upp några fler inlägg under kvällen.

En bild på min gamla häst Eton för några somrar sen. Diadem är det nya modet!

 

Ha det så bra tills nästa gång! / Filippa

Dagens tips

I dagens tips har vi tänkt tips om hårspray. Varför kan man ju undra då?  Jo det är så att hårspray kan man bland annat använda till att få din hästs knoppar att hålla sig fina en hel dag. Så de inte blir fula, lossar eller så att det står ut massa man hår. 

Ett annat användningsområde är att man kan spraya sina benskydd med hårspray för att hålla det blanka och rena.

Sen kan ju även du änvända det om du har några jobbiga hårstrån som inte ligger där du vill ha dem. Då är det bara att spraya lite hårspray så håller det sig på plats.

En mycket smart liten sak som inte kostar jätte mycket och kan vara en räddare i nöden i stallet. Detta är en sak som alla vi tre här på bloggen använder oss av.

 


Den 6 april 2011

Nu ska jag iväg till veterinären, inte med någon av hästarna utan med vår hund, Disney. Han ska iväg på undersökning, förhoppningsvis är det inget allvarligt men vi vill ändå kolla upp det. Man vill ju att sin lilla vovve ska må bra!
Sedan ska jag och Filippa träffa Louice som vi inte träffat på mer än 6 veckor. Hon har varit i Spanien och jobbat som hästskötare under Sunshine tour tävlingarna. Så det ska bli kul att äntligen träffa henne och prata om allt vi missat.

 

 

Två bilder på Disse :)

 

/ Sara


Det skadar ju aldrig att testa

God morgon på er sömntuttor. :)

Hoppas allt är bra med er och att ni taggar en ny dag. Sara lovade ju igår att jag skulle publisera lite bilder från igår. Vilket jag oxå gör, gårdagens promenad tajmad jag in så möte upp Sara och Chessen. Vi sällskapade en bra sväng och pratade bort tiden som vanligt. Jag försökte mig på att ta några bilder men det blev ju bara väldigt dumt. Då det höll på att bli mörkt ute. Jag är även rätt ny på det där med att fota och ha en hund i koppel med som inte ville stanna där jag ville. Blev inte så bra men jaja här kommer dem:


Sara och Chessen


En sluta utan att använda ett ben, är ju rätt coolt iaf!

Sen var det vink då till dem!


En mycket trevlig pratat stund blev det och idag hoppas vi på bättre väder, så vi slipper den tråkiga blåsten och regnet. Jag lovar att ta bättre bilder nästa gång, om ni lovar mig att ha en toppen bra dag! Nu ska jag stressa vidare för snart åker jag och Sara till Jönköping. Sara kommer berätta mer om vad vi ska hitta på senare.

Kram Filippa


Alla lösningar är bra förutom de dåliga

Att rida med en opererad fot kanske inte låter som det smartaste i era öron och jag håller fullt med. Trots det så är det precis det jag gör, rider med en fot som opererades för lite mer än en vecka sedan. Att det dessutom blir barbacka gör kanske inte saken bättre men alla lösningar är bra förutom de dåliga. Dagens pass blev på Chesterfield  ”Chessen” som för dagen såg spöken bakom var och varannan sten. Jag fick dock sällskap av Filippa och hennes hund Moddan, vilket var mycket trevligt! Hon tog även lite bilder, det började dock bli mörkt när de togs så vi får se hur de blir men tror hon kommer publicera några senare ändå.


En gammal bild på Chessen :)



/ Sara


Sommar

En regnig dag som denna är det inte fel att få lite uppmuntran och vad är inte en bättre uppmuntran än några bilder från Falsterbo Hors Show? Vem ser inte fram emot en sommar fylld med sol, värme och massa hästar?

'














Foton tagna av Sara Ramde mellan 2008-2010

Ny kategori



Vi tänkte att vi skulle införa en ny kategori här som kommer att heta dagens tips. Som ni hör på namnet kommer den innehålla olika slags tips som vi tycker är värdefulla. Det kan till exempel vara allt från bra att ha saker till smarta lösningar. Denna kategori kommer uppdateras med jämna mellanrum så håll utkik i bloggen.

/ TeamIRW



Filippa <3 Ägg

Tjabba tjena hallå!
Japp, nu sitter jag här med min kopp te och mina äggmakor och håller på att fixa fram några till inlägg för idag. Linda har ju kommit igång rikigt bra här i bloggen så nu får jag ju jobba i kap lite. Det kommer komma fler inlägg nu ikväll så kilka in här snart igen ska ni se att de börjar komma.
/ Filippa

K skogstur

Kitty och jag tog en tur i skogen nu när man äntligen kan rida ut igen efter den otroligt långa vintern! Vi körde galopparbete för konditionen, vi har en jätte bra raksträcka att göra sånt på, den är nog närmare 1km och halvt sandunderlag dock mest lera för tillfället ...
Vi körde den fram och tillbaka och hon fick sträcka ut ordentligt med en liten skrittpaus på ca 30sek. Hon tyckte att de kalas kul kan jag lova och hon skulle gärna sprungit fortare! Det är ganska viktigt att avsluta sådana galoppass med en bit samlad galopp och rida ordentligt just för lydnadens skull.

Kram Linda

R ridning

Hej!
Den lille terroristen Rally fick även han sig ett pass, för första gången red vi helt själva och hoppade upp och allt, han får en guldstjärna i kanten idag! Jag linar alltid honom lite innan med en halsförlängare, jag gillar den till unghästar eftersom den är så mjuk och de får inte panik om de drar upp huvudet. Iallafall så va han duktig idag han fick ett litet ryck när vi skrittade o skulle bocka lite o så men bara man håller kvar så slutar han, sönt att han inte är som sin syster Cayenne som har bockat helt sjukt hela vintern! Men trav och galopp gick alldeles utmärkt dock stog han imot lite idag, men det va första gången ute för honom så det är förhoppningsvis bättre nästa gång!

Kram Linda

C markarbete

Hej!
Idag blev det premiär på ridbanan hemma, underlaget va faktiskt riktigt bra så nu börjar vi ladda mot utomhussässongen! Cayenne trimmade jag ett lättare pass återigen med lydnad vi gjorde mkt övergångar och tempoväxlingar även idag arbetade vi mkt på volter. Även idag red vi med en gouge som gör så hon inte kan slänga upp huvudet som hon gör ibland och det funkar bättre än graman eftersom hon gärna går bara på gramanen och när man tar av den blir hon stark eftersom man hela tiden haft gramanen. Så jag är nöjd med henne och imorgon åker vi till Lasse Berglund för ett hoppass inför tävlingen i helgen.

Kram Linda

Presentation hästar :)

Hej!
Jag tänkte köra en liten presentation av mina hästar i stallet!

Vi börjar med "Kitty":

Atomic Kitten "Kitty"
Sto-02
skimmel
e. Casir Ask - Patrice - Illusion - Opium
Kitty är min stjärna, vi köpte henne i december 2007 då hon va 5år och eftersom hon har haft ett föl e. Carson Ask så har hon gått som fölsto, hon hade gått semifinal i 4års och haft hoppdiplom på 3årstestet och klass 1 gångarter.
Numera går hon 1.30-1.35 klasser mycket stadigt och målet är 1.40 i sommar. Hon är väldigt charmig och envis och älskar att bli ompysslad.

Cayenne

Sto-05
Brun
e. Cathageno - Alpen Fürst - Cordon Bleu - Toddy
Min mamma har själv fött upp Cayenne och det är alltid roligt när man får följa dem från början! Hon gick 3årstestet med godkänt resultat trots rampfeber och direkt efter det betäcktes hon med Hip Hop och 2009 fick hon ett föl vid namn Hope and Glory. Jag red henne i semifinal i 4årschampionatet 2010 och nu i år har hon precis debuterat 1.20 med ett nerslag och målet är 5års i Falsterbo. Hon är väldigt speciell och egen och hatar alla utan sig själv men älskar att gosa!

Amarezzo "Rally"

Hingst-08
Brun
e. Alligator Fontaine - Alpen Fürst - Cordon Bleu - Toddy
Rally har alltid varit min favorit bland mammas uppfödningar, han är charmig, störig, försiktig, lättlärd och så jävla söt! Han rids och löshoppas nu med mycket bra resultat inför 3årstestet som är i maj. Han rids i en trevlig form i alla gångarter och är mycket känslig för alla hjälper.

Hope and Glory "Hoppsan"

Sto-09
Brun
e. Hip Hop - Cathageno - Alpen Fürst - Cordon Bleu
Med hingstar som Caretino, Cor de la Bryére, Ramiro Z, Calando I, Feliciano, Irco Marco, Electro och Voltaire i stammen känns det lovande. Har löshoppat några gånger och gör det bra, mkt välbalanserad och rör sig trevligt. Hon är en mycket fixig häst och ska helst ha all uppmärksamhet själv älskar att busa med sin kompis Nova.

Nova Li "Nova"

Sto-10
Brun
e. Focker (Marinier) - Martel** - Heidelberg - Dirigent
Min alldeles egna lilla häst, jag köpte henne av uppfödaren 2010 och då va hon inget hanterad alls och var rädd för människor, nu följer hon efter som en svans i hagen och älskar att bli kliad och klia tillbaka med sin snabelliknande nos. Med en mamma som gått svår hoppning och linjeavlad på Ladykiller** och flertalet svårklasshästar i stammen och en syster som går 1.40hoppning i Holland ser det lovande ut!

Fairytale
Sto-95
Brun
e. Alpen Fürst - Cordon Bleu - Toddy - Lansiär
Vårt lilla avelssto som jag tävlat upp t.o.m. 1.10, en riktigt spänstig liten häst som skulle kunna gå mkt högre. Men hon passar bättre i avlen då hon lätt blir stressad vid ridning. Mamma till Cayenne och Rally.

Soprano
Val-02
Brun
e. Stanford - Peadar Piper**
Vi köpte honom av uppfödaren när han va 4år och då hade han gått på lösdrift sen han föddes. Han hoppar mkt bra med mkt scoop och fin teknik, rör sig även trevligt. Han trivs som lekfarbror åt "Rally".

Bilder på Fairytale och Soprano kommer :)

Kram Linda

Den 5 april 2011

God morgon på er! :)

Nu ska jag ju äntligen berätta lite mer vem som är den där Filippa som hoppar på en häst i hedern men som bara skriver om sin meningslösa vardag i bloggen. När hon inte umgås med sina andra två halvor förstås, för då blir det väldigt mycket mer meningsfullt!   Mina två halvor är ju så klart de andra två här i bloggen, vid namn om ni missat Sara och Linda. Men nog pratat om dem, nu var den ju mig det skulle handla om för skrämmandes skull.

Mitt namn är då Filippa Isaksson, är 19 år fyller år den 10 maj och bor för tillfället i Forserum som ligger i de småländska skogarna mellan Jönköping och Nässjö.  Jag går sista året och sista terminen på John Bauer gymnasiet i Jönköping, där jag läser Samhälle idrottsprogrammet.  Där min idrott har varit som ni förstår ridsport. Det har det också varit sedan jag kunde gå, då min mamma alltid har hållit på med hästar. Jag har på min lilla ryttar tid ridit både A ponnyisar upp till C ponnyisar och när jag var 15 år gick jag över till häst. Jag har tävlat ponny upp till LA hoppning även debutant fälttävlan och på stor häst har jag tävlat upp till medelsvår hoppning.  Jag har även under två somrar jobbat oss mina tränare.

Men att vara tonåring och dela sitt största intresse med sin mamma är inte många gånger en dans på rosor.  Det är något som många får känna av mer eller mindre. Detta har i mitt fall gjort att jag för tillfället sluta rida sedan ett och ett halvt år tillbaka. Det är här mina meningslösa inlägg kommer in i bilden.  Men trots detta är och kommer alltid hästarna att vara en del av mitt liv och min framtid.  Jag har inte gett upp att börja igen, jag letar just nu bara efter att hitta lösningar.


Eton 

Därför kan jag inte skriva riktigt som Sara eller Linda i bloggen men jag ska försöka att ta upp andra saker som är viktiga för ryttare och bli mina kompanjoners hästskötare. Så ni får massa bilder och filmer på dem! Däför får vi se hur länge Sara och Linda vill ha kvar mig i bloggen. ;) 

/ Filippa

 


Presentation - Sara

Tänkte att det var dags för en liten presentation av mig nu. Mitt namn är Sara Ramde, jag är 19 år och bor i Forserum som ligger mellan Jönköping och Nässjö. Jag har gått på Tenhults naturbruksgymnasium inriktning häst som jag slutade på i vintras. Jag har 3 hästar, varav två ponnyer och en häst. Hästen är under igång sättning, den ena ponnyn ska säljas och den andra ponnyn är 24 år och nu mera pensionerad. Då jag nyligen har opererat min fot har det mesta hamnat lite åt sidan men är förhoppningsvis igång som vanligt snart igen.

 

Jag har tävlat upp till La hoppning, FEI dressyr och debutant fälttävlan på ponny, har på häst startat lägre klasser i både dressyr och hoppning. Jag ser mig själv som en allround ryttare men mer inriktad till dressyr, det har dock varierat en del genom åren. Vem vet var man hamnar, så länge det handlar om hästar så är jag nöjd.

 

Här i bloggen kommer ni kunna följa med på de flesta äventyr vi ger oss ut på, det är desto färre nu med tanke på foten. Förhoppningsvis har jag snart en ny stjärna i stallet och desto mer att skriva och berätta om.

 

Det var lite kort om mig och efterhand kommer vi även presentera våra hästar.



Chesterfield


/ Sara

Den 4 april börjar ticka mot sitt slut

Nu har jag hittat hitt igen, men både bra och mindre bra nyheter. ^^ Jag lärde mig av mitt misstag igår och valde att gå en annan tur än isgatan runt elljusspåret.. Det blev en annan promenad och jag tog några bilder på vägen och hittade ett grymt tecken. :)


Här har vi min eller min familjs hund Moddan i mitten och två andra bilder från min lilla tur.

 

Gissa vad jag hittade sen? 
Jo värsta vårtecknet! Nu är våren här, wohoo! :D

Den mindre bra nyheten är att jag kan nog inte få in min presentation av mig själv idag men den som väntar, väntar ju aldrig för länge ju, eller hur? ^^

Så stå ut, utan att veta vem som är den konstiga figuren som skriver meningslösa inlägg. ^^

Ha det bra tills nästa gång!

Kraaam Filippa



Markarbete

Hej!
Idag så har jag ridit mina 2 hästar Cayenne, 6år e. Cathageno hon har haft föl så målet är 5års i Falsterbo och Breeders och hon har precis debuterat 1.20 som vi har fött upp själva och sen red jag Atomic Kitten eller Kitty som hon kallas här hemma 9år e. Casir Ask jag rider henne nu i 1.30-1.35 klasser och målet är 1.40 i sommar.

Båda hästarna gick kalas idag red båda ett enkelt markarbetespass först ut va Kitty som jag red mycket rakt fram och jobbade på att få med yttersidan eftersom hon lätt tappar den, hon är lite svag i avstampet och det beror mkt på ytter bakben när man får med det finns det otroligt mkt hopp i henne! Så det va mkt små volter och tempoväxlingar för att aktivera henne.

Cayenne är väldigt het och blir gärna hög i formen och stark så henne så henne gäller det att få lugn och lyssna, det är mkt lydnadsträning på henne, övergångar, små volter, stora volter och få henne att bli uppmärksam på mig. Hon viker sig gärna i sidan med i vänstergaloppen och det gäller att få henne stadig på yttertyglen så att även blir stadigare o formen. Jag rider henne också med gouge eller graman just för att få henne stadigare men jag växlar också och rider utan hjälptyglar för att cheecka av och se om jag jobbar på rätt eller om hon bara går på hjälptyglarna.

Kitty på bild.

Kram
Linda

Here Comes The Sun

Tjo! :)
Idag har en ny vecka börjat, fullt med nya saker att få gjort och nya möjligheter.  Efter en dag i skolan, ska jag nu snart ge mig ut på en promenad i solen, som faktiskt lyser idag. Inte en minut för sent, om jag själv får säga det.
Efter min lilla promenad lovar jag att min lilla presentation om mig ska komma, håller på med den för tillfället nämligen. Så ni får veta vem sjutton jag är egentligen och vad jag sysslar med. Men ni får allt vänta ett tag till men lovar att det kommer ikväll.

Ska se fall jag kanske tajma och möta Sara när hon är ute och rider men det får vi se, lovar att ta bilder isf. Mina andra kompanjoner här i bloggen har nog lika svårt som att jag att komma in i det här med att blogga men ge det bara lite tid, så är vi gamlingar också med i leken.

Slänger med en bild på Linda och mig för några sommrar sen!
Men ska kila iväg, hörs snart igen! Vinkvink/ Filippa 


Here we go!

Då var det dags för första inlägget för mig med. De andra två har ju börjat så bra så pressen blir ju hög på mig. Jag har mest ägnat tid åt att fixa en någorlunda design, som för nu är mycket enkel. Det vår header säger när man klickar sig in här är att vi är tre tjejer inriktade på hoppning, men jag kan meddela att det inte är riktigt hela sanningen vilket ni kommer märka så småningom. Så det kommer bli en hel del ändringar framöver men detta får duga till att börja med. Återkommer senare med bland annat en presentation men nu är vi i alla fall igång!

 

/ Sara


Bambi på hal is har fått konkurrens

Tjotjo!

 

Dagen har passerat och jag har tagit det lugnt för att bli frisk. Då jag håller på att ha en jämn match med att vinna över förkylningen som för tillfället leder med 2-1. Men det ska det bli ändring på, så jag fick skjuta på att börja med mitt träningsschema. Det fick iaf bli en promenad runt elljusspåret, då jag försöker att alltid röra på mig varje dag. Detta gör jag för att jag vill må bra, genom att till exempel ska rör på sig, sova ordentligt och äta ordentligt varje dag.

Men mer om det någon annan dag, för tillbaka till min promenad.

 

När jag kom in på elljusspåret hade jag glömt att det har varit skidspår där hela vintern. Vilket gjort att snön har packat sig, som i sin tur har gjort att nu när det äntligen börjar bli vår smälter det och blir is. Jag hade mina springskor på mig och hade med mig min glada hund Moddan som vill springa fram. Bambi på hal is kan man ju minst säga och jag halkade fram hela vägen i 2,3 km. Men inga brutna ben och jag överlevde men det var knappt kan jag meddela.  Att gå på blank is är mkt intressant, dock inte att rekommendera. ^^

 

Kram Filippa



Löshoppning

Hej :)
Första bloggdagen börjar nå sitt slut och de här känns lovande! Idag har jag varit iväg med våran 3årshingst Amarezzo eller Rally som han kallas hemma e. Alligator Fontaine, egen uppfödning och han är så himla fin! Idag stog löshoppning hos Lasse Berglund på schemat och Rally skötte sig kalas! Runda fina språng och lugn med allt runt omkring också. Jag brukar löshoppa unghästarna hos Lasse så han har så mkt rutin och han vet de mesta o innan 3årstestet i maj är det alltid bra med hjälp, man är ju aldrig fullärd!

Kram
Linda

Blingda :)

Hej!
Första inlägget för mig här och vad passar då bättre än en presentation av mig :)
Jag heter då Linda Widegren är 20år eller Blingda som endel kallar mig för allt mitt blingbling .. Jag bor på en hästgård utanför Tenhult i Jönköping. Jag har alltid älskat hästarna och för mig har det alltid varit självklart att hålla på med dem! Under ponnytiden blev det allt från A-Dponnyer och med felfria rundor upp t.o.m. LA hoppning, LA dressyr och även fälttävlan. En rolig tid man saknar! När jag va 17 lämnade jag ponnyerna och satsade på hästarna istället som under en tid gick parallellt med ponnyerna. Jag har under åren tävlat en hel del hästar och i dagsläget har jag 7hästar i stallet som jag tävlar upp t.o.m 1.30-1.35 hoppning. Den yngsta är 1år och den älsta 16år. Jag har under åren 2009 - 2010 varit beridarelev på ett stort försäljningsföretag i Skåne där jag mestadels har tävlat och utbildat unghästar. 


Här i bloggen kommer ni få följa vägen mot mitt mål att bli en etablerad hoppryttare och kunna leva på min hobby! Ni kommer få följa med på både tävlingar och träningar, den vardagliga träningen både för mig och hästen!

Kram
Linda

Den 3 april 2011

Tjena!

Nu börjar bloggen ta sin form, Sara har jobbat med att ta fram designen. En snygg och enkel design börjar vi med det kommer ju ändras allt eftersom. Samma sak som det kommer komma presentationer om oss själv, hästar och allt där i mellan med tidens gång.

Vi är tre tjejer som har varit vänner nu i snart i fem år och det som fick ihop oss redan då var ju våra fyrbenta vänner. Något som än idag är något vi alla brinner för och vill förmedla till er. Vi har flera idéer och förslag vad vi ska hitta på här i bloggen, så nu jobbar vi bara att komma igång.

Simma lugnt tills vi hörs nästa gång, för nu börjar vi!

Kram Filippa


Välkommen till Team IRW´s blogg!

Hej och välkommen till Team IRW´s blogg!

Team IRW består av Filippa Isaksson, Sara Ramde och Linda Widegren, som alla har ett stort intresse av hästar.
Vi har nu bestämt oss att skapa denna blogg, för att dela med oss av våra resa till våra drömmar.

Bloggen kommer handla om allt mellan hoppning, dressyr till löprundan och mycket mer.

Hoppas ni kommer gilla det, så nu kör vi!

/Team IRW


RSS 2.0