Början på något stort

Ridsporten har börjat gå mot ljusare tider, för visst är det så? Våra internationella ryttar och ridsporten har börjat lämna de gamla bakom sig och istället har det nu börjat hända saker.  Vi börjar äntligen resan att få vår sport till en publik sport, där publiken inte bara behöver vara hästfolk utan även andra människor.

Detta har börjat hända genom att till exempel så har ju Helena Lundbäck deltagit i Let´s dancs där hon gjorde en riktigt bra insats och efter det varit med i poker DM i Östergötland.Detta ha gjort att människor som inte är häst folk börjar känna igen hennes namn.

En annan topp ryttare som verkligen visar fram fötterna och är med på många galor och evenemang är Malin Baryard-Johnsson som nu på senaste tid börjar ta fram olika möjligheter som senast igår ringdes upp av tv 4 :s morgon program då hon fyllde år och för att hon skulle skänka ett par ridstövlar till välgörenhet. Då det först ska säljas på en aktion med hennes autograf på och pengarna går till de drabbade i Japan efter Tsunamin.

En annan sak som hon har tagit fram är då hon har slagit vad med fotbollsspelaren Henrik Larsson om att han ska upp i sadeln och ta sig runt en hoppbana. Vadet är nu att han ska hoppa en bana på en meter innan den 1 juli och Malin hoppas att få med honom till Falsterbo Horse Show.



Det finns ju även bland annat Stjärnornas Hoppning som äger rum i Stockholm int. Horse show och fotbollsmatchen under Falsterbo med mera. Detta tycker jag om, vår sport är värd att bli en publiksport och har förutsägningarna nu gäller det bara att verkställa. Något vi har kommit en bit på vägen om man jämför med för tio år sen.

Detta tycker jag om och håller tummarna för att utvecklingen fortsätter framåt!
/Filippa


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0